top of page
Bouw Pre-Planning

WERKWIJZE

Bij de verwerking van kalkzandsteenblokken en –elementen hanteren wij de volgende werkwijze:

  1. Om te beginnen zijn wij graag bij de voorbereiding al in beeld om samen met de aannemer te gaan bekijken wat de beste keuzes zijn qua formaat blokken. We adviseren u over de te gebruiken materialen en maken een logistieke planning.

  2. Na overleg leveren we onze eigen wiggen, stelpiramides, lijm en specie.

  3. Uitleg aan het lijmteam over verwerking en hun taakomschrijving.

  4. Na het uitzetten en maatvoeren van de werkvloer zetten we de stelpiramides om zo de kim te kunnen plaatsen. De kim is de onderste laag die gemetseld wordt op de juiste hoogte en plek op de bouwvloer.

  5. Hierna lijmen we de elementen op de kimlaag tot verdiepingshoogte. We verwerken de elementen met onze eigen lijmkranen.

  6. Gedurende het hele proces doen we kwaliteitschecks. Wij staan voor bouwen met kwaliteit, waarbij het ontzorgen van de aannemer een belangrijke rol speelt.

  7. Er vindt oplevering plaats waarbij we samen met de aannemer het lijmwerk nogmaals controleren.

20170331_085742-1024x576.jpg
IMG-20170411-WA0022-e1517506378185-1024x
LBN logo muur.gif
bouwplaats-1024x498.jpg

GESCHIEDENIS

Lijmbedrijf Noord is specialist op het gebied van allerlei soorten lijmwerk. Eigenaar Peter Wermink is al sinds 1996 actief in de kalkzandsteenbouw, in eerste instantie samen met zijn twee broers als vennoot in Wermink Lijmwerken. Een familiebedrijf dat garant stond voor kwaliteit, betrouwbaarheid en ontwikkeling. In 2010 richtte Peter (tevens lid van Vereniging Kalkzandsteen Lijmbedrijven) OCA® b.v. op, een onderneming die zich bezighoudt met producten en diensten te ontwikkelen om al uw lijmwerk beter en sneller te kunnen uitvoeren.

 

Naast advies en begeleiding realiseerde Peter zich dat er behoefte is aan een moderne (onder)aannemer met kennis en ervaring in de kalkzandsteenbouw.“In OCA® b.v. kwam ik tot de conclusie dat er een groeiende vraag is naar een modern lijmbedrijf dat zich doorontwikkelt en beschikt over een team van vakmensen, waarbij zowel de leiding als het personeel beschikken over een ruime ervaring in deze branche. Met die visie is Lijmbedrijf Noord geboren.”

 

Mede hierdoor is Lijmbedrijf Noord in korte tijd uitgegroeid tot een begrip in de bouwwereld binnen de regio en ook daarbuiten. “Eén van onze andere krachten is het ontzorgen van de partners waar wij mee samenwerken. De juiste combinatie tussen partner en Lijmbedrijf Noord maakt namelijk van elk project een succes.”

ACTIVITEITEN

Lijmbedrijf Noord beschikt over eigen producten en diensten en denkt graag met u mee. Hierdoor kunnen wij snel en flexibel inspelen op uw specifieke vragen. Zo beschikken wij over eigen lijmkranen zodat u geen plaatsingsmateriaal hoeft te huren.

 

Naast plaatsing van de kalkzandsteenwanden regelen wij graag het uitzetwerk voor u. Lijmwerk met onze eigen gepatenteerde stelwiggen zorgt er namelijk voor dat we veel tijd kunnen besparen op het gewenste stelwerk, wat voor de aannemer weer een kostenbesparend effect heeft. Onze werknemers verwerken de kalkzandsteenblokken (zowel de handzame blokken als de grotere elementen) op een deskundige manier voor binnen- en buitenmuren. Hierbij worden de grote elementen geplaatst met onze eigen kranen. Kortom, wij kunnen u adviseren maar ook uw project van A tot Z begeleiden en ontzorgen.

 

Met deze manier van werken hebben we een klantenkring opgebouwd die onze snelheid, vakkundigheid en kwaliteit enorm waardeert en mede daardoor kunnen wij garantie geven op alle geleverde diensten/producten. Informeer naar de mogelijkheden.

Kimwerk2-1024x768.jpg
IMG_20170518_072629_971-1024x1024.jpg
bottom of page